Family Favorite Chicken Divan – thestayathomechef.com

Chicken Divan zit vol met hartige kip, romige saus en de meest verbazingwekkende topping van botercrackers. Het is een favoriete ovenschotel voor het hele gezin die supergemakkelijk te maken is!

Een bovenaanzicht van een ovenschaal gevuld met een kippenbox.

Er is niets beter dan een ouderwetse ovenschotel in familiestijl. Stoofschotels zijn gemakkelijk te maken, smaken heerlijk en ze voeden een menigte. Wat is er niet om lief te hebben? Deze saus is o zo romig, met een vleugje smaak van het citroensap en de zure room. Deze decadente maaltijd is bedoeld om te worden geserveerd in grote, overdreven toegeeflijke porties. Serieus mensen, dit is de belichaming van troostmaaltijd. Door de broccoli toe te voegen en de saus helemaal opnieuw te maken, in plaats van uit een blik, is deze maaltijd meer dan alleen pure verwennerij. Het is ook een uitgebalanceerde maaltijd.

  • Kip opties:

    We houden ervan hoe veelzijdig dit gerecht is met de kip. U kunt dijen of borsten gebruiken, of zelfs overgebleven kip. We gebruiken graag geraspte rotisserie-kip om tijd te besparen.

  • Verse versus bevroren broccoli:

    In dit recept kun je zowel verse als bevroren broccoli gebruiken. Welk type broccoli u ook gebruikt, zorg ervoor dat u het niet te lang kookt, zodat het niet in pap wordt.

  • Topping-opties voor Chicken Divan:

    Als je geen fan bent van botercrackers, kun je altijd een standaard paneermeel topping gebruiken.

  • Maak vooruit instructies:

    U kunt deze ovenschotel tot 24 uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot u klaar bent om te bakken. Houd er rekening mee dat als u het vroeg klaarmaakt en in de koelkast bewaart, het langer zal duren om te bakken, ongeveer 1 uur in totaal.

  • Vriezer instructies:

    Maak je ovenschotel maar bak niet. Dek af met meerdere lagen plasticfolie en / of folie. Bewaar maximaal 3 maanden in uw koelkast. Laat voor het bakken een nacht in de koelkast ontdooien. Je moet het de eerste 30 minuten van de baktijd bedekken met folie en daarna nog 45-55 minuten onafgedekt koken.

  • Instructies voor opslag en opwarmen:

    Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking tot 7 dagen in de koelkast. Verwarm individuele porties in de magnetron in stappen van 30 seconden tot ze zijn opgewarmd, ongeveer 90 seconden tot 2 minuten in totaal.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke recepten voor ovenschotels:

Een close-up van een portie kip divan.
Een ovenschaal van kippenbox met een houten lepel.

Dit gerecht komt gemakkelijk samen en kan de stress van etenstijd wegnemen. Het is ook een perfect gerecht voor het bereiden van maaltijden.

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 45 minuten

Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 2 bekers vulling bereid om instructies te verpakken
  • 2 bekers broccoli kronen gestoomd
  • 2 bekers kip gekookt, in blokjes gesneden of lichtjes gesneden ongeveer 2 lbs

Saus

  • 4 eetlepels zout boter
  • 4 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 2 bekers kippen bouillon
  • 1 kop zware room
  • 1 kop zure room
  • 1/4 kop citroensap vers geknepen
  • 1 eetlepel gegranuleerde knoflook
  • 1 eetlepel steengemalen mosterd
  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepel uien poeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepel zwarte peper
  • 3 bekers scherpe cheddar versnipperd, verdeeld
  • 1/2 kop mayonaise

Topping

  • 2 bekers Ritz-crackers verpletterd
  • 2 theelepels gegranuleerde knoflook
  • 4 eetlepels boter gezouten, gesmolten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit en vet een 9 × 13 (of gelijkwaardige) pan licht in.

  • Verdeel de gekookte vulling op de bodem van de pan, spreid over de vulling de gekookte broccolikronen uit en bedek die met de gekookte kip.

Saus

  • Voeg in een sauspan de boter toe en smelt op middelhoog vuur. Eenmaal gesmolten, strooi de bloem erdoor en blijf continu roeren tot het goed gemengd is en het mengsel een diep gouden kleur krijgt.

  • Voeg in de sauspan de kippenbouillon, slagroom en zure room toe. Roer tot alle ingrediënten glad zijn en laat het vuur sudderen.

  • Voeg aan het sausmengsel citroensap, knoflookgranulaat, mosterd, peterselie, uienpoeder, zout en peper toe. Meng goed. Voeg 1 1/2 kopjes geraspte kaas toe. Haal van het vuur

  • Voeg de mayonaise toe en roer de saus. Giet de saus over de kippenlaag.

Topping

  • Strooi de overgebleven kaas over de sauslaag.

  • Smelt boter en meng dit door de Ritz-cracker-kruimels. Voeg de 2 theelepels knoflookgranulaat toe aan het mengsel. Bedek de braadpan met het mengsel.

  • Bak de braadpan 45 minuten op 375 graden of tot hij bruisend en bruin is. Heet opdienen!

Portie: 8g | Calorieën: 723kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwit: 16g | Dik: 61g | Verzadigd vet: 30g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 136mg | Natrium: 1685mg | Kalium: 331mg | Vezel: 3g | Suiker: 4g | Vitamine A: 1706IE | Vitamine C: 28mg | Calcium: 422mg | Ijzer: 2mg

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Cornette-Saintcyr
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0