Vers en vochtig, cranberry-sinaasappelbrood is een zoet en citrusachtig ontbijt, tussendoortje of dessert na het diner!
Dit recept is kleurrijk en pittig met een licht gezoete (optioneel) glazuur. Perfect om op elk moment van het jaar van te genieten, dit brood kan worden gebakken en ingevroren in plakjes voor snelle snacks.
Zoet en citrusachtig
We houden van allerlei soorten snelle broden omdat ze in minder dan een uur gemaakt kunnen worden!
- Geen gist of kneden vereist.
- Kan verse of bevroren veenbessen gebruiken.
- Dit brood kan goed worden bewaard en ingevroren.
De combinatie van sinaasappelsap, schil en veenbessen maakt dit brood een uitstekende snack voor op school of werk! Smeer het in met roomkaas of ons eigen recept voor honingboter.
Ingrediënten
Snel brood wordt gemaakt met basisingrediënten zoals bloem, boter, suiker, eieren, bakpoeder en zout.
ORANJE Onze versie heeft sinaasappelsap en schil voor smaak en extra tang! Sinaasappel kan worden vervangen door citroen als je dat wilt.
Als je geen verse sinaasappelschil hebt, voeg dan een kleine hoeveelheid toe sinaasappelextract.
CRANBERRIES Hele veenbessen geven het een vleugje kleur en een uitbarsting van frisse zurigheid. Gedroogde veenbessen kunnen desgewenst worden gebruikt, maar het brood zal niet zo vochtig zijn.
ZUIVEL Room maakt het brood super vochtig, maar karnemelk kan ter plaatse worden gebruikt.
TOEVOEGEN–INS Voeg gerust noten toe zoals walnoten of pecannoten.
Hoe maak je cranberry-sinaasappelbrood
Cranberry-sinaasappelbrood heeft alle juiste spullen en het is gemakkelijk en snel te maken!
- Roomboter en suiker. Voeg eieren, room en sinaasappelsap toe.
- Klop de droge ingrediënten bij elkaar en voeg toe aan het botermengsel.
- Vouw met bloem bestoven veenbessen tot beslag. Giet in de voorbereide pan en bak tot ze lichtbruin zijn.
Verplaats het brood na het bakken naar een rek om af te koelen. Besprenkel met glazuur zodra het is afgekoeld.
Tips voor het beste snelle brood
De volgende tips zijn van toepassing op alle snelle broodrecepten, van courgettebrood tot bananenbrood.
- Vermijd overmenging van het beslag, anders krijg je een stevig brood.
- Begin met ingrediënten op kamertemperatuur (eieren, boter en room / melk) om ervoor te zorgen dat ze goed worden gemengd en om de mengtijd te besparen!
- Meet de bloem correct af door de bloem in de maatbeker te scheppen.
- Door meel te gebruiken om de veenbessen (of een andere bes in een snel broodrecept) licht te coaten, kunnen ze niet naar de bodem van het brood zinken en hun sap lekken.
- Ovens en pannen kunnen iets afwijken. Controleer uw brood minstens 10 minuten van tevoren om er zeker van te zijn dat het niet te gaar wordt.
PRO TIP: Als u een soort noot in een broodrecept gebruikt, fruit ze dan licht in een kleine, droge koekenpan tot ze nauwelijks bruin en geurig zijn. Dit intensiveert hun smaak en houdt ze extra knapperig!
Opslag
Bewaar cranberry-sinaasappelbrood in een luchtdichte verpakking op kamertemperatuur met een sneetje brood om overtollig vocht te absorberen. Het blijft ongeveer 3-4 dagen goed.
Vries het brood in als het eenmaal is afgekoeld. Gebruik een tas met ritssluiting en de datum op de buitenkant. Het blijft tot 3 maanden houdbaar. Laat ontdooien op het aanrecht of verwarm 15-20 seconden in de magnetron.
Snelle broodfavorieten
Hield uw gezin van dit Cranberry Orange Bread? Zorg ervoor dat u hieronder een opmerking en een beoordeling achterlaat!
Cranberry Orange Loaf
Vochtig, smaakvol en boordevol verse veenbessen, dit Cranberry Orange Loaf is de perfecte optie voor ontbijt, dessert of een middagsnack!
Verwarm de oven voor op 350 ° F. Vet en bloem een 8×4 pan.
Rasp de sinaasappel en pers deze uit om 1 eetlepel sap te krijgen. Zet elk apart.
Roer de suiker en boter, voeg de eieren en de room toe. Roer 1 eetlepel sinaasappelsap erdoor.
Meng bloem, bakpoeder, zout en sinaasappelschil in een kom.
Voeg het droge mengsel toe aan het botermengsel en roer tot gecombineerd, niet te veel mengen.
Zet 2 eetlepels veenbessen apart om het brood mee te beleggen.
Gooi de resterende veenbessen met 1 eetlepel bloem. Verwijder overtollige bloem en spatel ze door het beslag. Giet in de voorbereide pan. Top met gereserveerde veenbessen.
Bak 50-55 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Haal uit de pan en plaats op een koelrek.
Roer poedersuiker en melk tot een gladde massa. Prik gaatjes over het brood (ik heb een eetstokje gebruikt) en giet het glazuur over het brood. Koel helemaal af.
- Vermijd overmenging van het beslag.
- Begin met ingrediënten op kamertemperatuur!
- Meet de bloem correct af door de bloem in de maatbeker te scheppen.
- Gebruik bloem om de veenbessen lichtjes te bedekken en zorg ervoor dat ze niet naar de bodem van het brood zinken.
- Controleer uw brood minstens 10 minuten van tevoren om er zeker van te zijn dat het niet te gaar wordt.
Calorieën: 217, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 3g, Dik: 10g, Verzadigd vet: 6g, Trans vet: 1g, Cholesterol: 53mg, Natrium: 179mg, Kalium: 101mg, Vezel: 1g, Suiker: 15g, Vitamine A: 362IE, Vitamine C: 7mg, Calcium: 35mg, Ijzer: 1mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Cranberry Orange Bread, Cranberry Orange Loaf, Cranberry Orange Loaf recept, hoe je Cranberry Orange Loaf maakt
Cursus Brood, ontbijt, dessert, tussendoortje
Keuken Amerikaans
CreditSource link