Bacon Broccoli Salade – thestayathomechef.com

Bacon Broccoli-salade zit boordevol toppings en de meest verbazingwekkende zelfgemaakte mayo en Griekse yoghurtsaus. Het is het perfecte bijgerecht om naar elk feest of barbecue in de achtertuin te brengen!

Bovenaanzicht van een grote witte kom gevuld met broccolisalade.

Kom je wel eens in de sleur van een bijgerecht? Soms voelt het alsof we dezelfde 3 kanten maken voor elke potluck, vakantiediner en familiefeest, en we hebben gewoon een pauze nodig! Enter: broccolisalade. Laat je niet misleiden door al het groen in dit recept, het is echt heerlijk en zal snel worden opgeslokt. Met al dat spek en kaas vinden zelfs de kinderen het lekker! Vertrouw ons en breng dit naar je volgende grote bijeenkomst, en iedereen zal om het recept vragen!

  • Add-ins en vervangingen:

    Alle toevoegingen in dit recept zijn volledig optioneel. Als je niet van rozijnen houdt, laat ze dan weg! Of beter nog, vervang het door craisins. Als je van spek en kaas houdt, voeg er dan meer van toe! Je moet dit naar je eigen persoonlijke smaakvoorkeuren maken, dus voel je vrij om het je eigen te maken!

  • Griekse yoghurt:

    Wil je een klein geheimpje om dit gerecht nog lekkerder te maken? Vervang de gewone Griekse yoghurt door Honey Vanilla Griekse yoghurt. U kunt ons later bedanken.

  • Maak Ahead-instructies voor Bacon Broccoli-salade:

    Dit gerecht kan tot 24 uur van tevoren in de koelkast worden gemaakt en bewaard.

  • Bewaarinstructies:

    Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke recepten voor bijgerechten:

Klassieke broccolisalade.
Broccolisalade.

Bacon Broccoli-salade zit boordevol toppings en de meest verbazingwekkende zelfgemaakte mayo en Griekse yoghurtsaus. Het is het perfecte bijgerecht om naar elk feest of barbecue in de achtertuin te brengen!

Voorbereidingstijd 25 minuten

Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

  • 6 kopjes verse broccoli kronen
  • 1/2 kop gekookt en verkruimeld spek (ongeveer 6 plakjes)
  • 1/2 kop in blokjes gesneden cheddar kaas
  • 1/4 kop fijngesneden rode ui (ongeveer een halve kleine ui)
  • 1/4 kop zonnebloemzaden
  • 1/4 kop rozijnen goud of paars

Saus

  • 1 kop mayonaise
  • 1 kop gewone Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels Lieve schat
  • 1 eetlepel appelcider azijn

instructies:

  • In een grote kom, combineer broccoli, spek, cheddar, ui, zonnebloempitten en rozijnen en gooi om te combineren.

  • Maak in een aparte kom de saus. Combineer mayonaise, Griekse yoghurt, honing en appelciderazijn door elkaar. Klop of roer ingrediënten tot ze gemengd en glad zijn.

  • Giet het sausmengsel over de broccolisalade en roer tot alle ingrediënten bedekt zijn.

  • Kan meteen serveren, maar het is nog beter als het 2 uur (gekoeld) staat.

Calorieën: 510kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 13g | Dik: 42g | Verzadigd vet: 9g | Trans vet: 1g | cholesterol: 40mg | Natrium: 471mg | Kalium: 493mg | Vezel: 3g | Suiker: 12g | Vitamine A: 697IU | Vitamine C: 82mg | Calcium: 160mg | Ijzer: 1mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart