Afhaal Zoetzure Kip

Sweet and Sour Chicken komt zo snel samen, het is sneller dan afhalen bestellen! De zoete, pittige saus en de krokant gebakken kipstukjes zijn oh zo lekker!

Close-up van zoetzure kip met gesneden groene uien bovenop.

We hebben een liefdesaffaire gehad met zoetzure kip voor wat voor altijd voelt. Tot voor kort kwamen we er niet aan toe om het thuis te maken en gebruikten het altijd als een excuus om af te halen. Het probleem is dat de helft van de tijd dat we afhalen, het nauwelijks lauw is tegen de tijd dat we thuiskomen, en dat is super teleurstellend. Het was revolutionair om te leren hoe we onze favoriete afhaalmaaltijden thuis kunnen maken. We kunnen nog steeds genieten van onze favoriete maaltijden, maar ze zijn altijd warm en vers, en we kunnen ze krijgen wanneer we maar willen! Winnen winnen!

Takeout Sweet and Sour Chicken is geen authentiek Chinees recept, maar eerder een typisch Amerikaanse versie van Chinees-Amerikaanse afhaalrestaurants. De Stay At Home Chef gebruikt ingrediënten die voor de meeste mensen in de Verenigde Staten en Canada gemakkelijk toegankelijk zijn, zodat iedereen gemakkelijk wereldkeukens kan vieren, zelfs als hun mogelijkheden om te reizen of toegang tot regionale ingrediënten beperkt zijn.

 • Aanvullingen:

  Dit recept is op zich al geweldig, maar we vinden het heerlijk om er ananasstukjes, uistukjes en plakjes groene paprika aan toe te voegen.

 • Wokken of niet wokken:

  Woks zijn fantastisch als je een gasfornuis hebt, maar ze zijn zeker niet nodig. Voel je vrij om er een te gebruiken als je er een hebt, maar je kunt altijd gewoon een koekenpan met grote bodem gebruiken.

 • Sojasaus:

  Voel je vrij om natriumarme sojasaus in dit recept te gebruiken als je probeert je totale natriuminname te verminderen.

 • Maak vooruit instructies:

  Deze maaltijd kun je het beste vers maken, maar je kunt je kip altijd in stukken snijden en de zoetzure saus van tevoren maken. Bewaar het eenvoudig tot 24 uur voordat je het gaat gebruiken in de koelkast.

 • Instructies voor bewaren en opwarmen:

  Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Verwarm in een koekenpan op de kookplaat op middelhoog vuur met een karige hoeveelheid olie tot hij door en door is opgewarmd.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke Aziatisch geïnspireerde recepten:

Zoetzure kip en rijst in een zwarte kom.
Zoete en zure kip.

Deze maaltijd komt zo snel samen, het is sneller dan een afhaalmaaltijd bestellen. De zoete, pittige saus en de krokant gebakken kipstukjes zijn oh zo lekker!

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 25 minuten

Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

 • 4 kippenborsten ongeveer 2 pond
 • 1/2 kop maïszetmeel
 • 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • 2 grote eieren
 • Plantaardige olie om te frituren

Snelle zoetzure saus

 • 3/4 kop bruine suiker
 • 2 eetlepels ketchup
 • 1/4 kop rijstazijn
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels maïszetmeel
 • 1 kop ananas SAP

instructies:

 • Snijd de kip in hapklare stukjes.

 • Doe de maizena, bloem, zout en peper in een ondiepe kom. Doe de eieren in een aparte kom.

 • Voeg olie toe aan een pan zodat deze minstens 2 centimeter diep is. Verhit de olie op middelhoog vuur. De hoeveelheid olie die wordt gebruikt, hangt af van hoe groot je pan is. Als u een pan met een kleinere omtrek gebruikt, moet u meerdere batches maken en moet u mogelijk tijdens het hele proces olie toevoegen.

 • Werk in kleine porties, dip de kip in het ei en gooi de kip dan in het maizena-mengsel. Voeg de gecoate kip toe aan de hete olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Zodra de zijkanten allemaal bruin zijn en de kip veilig gaar is, gaat u naar een met keukenpapier beklede pan om overtollige olie af te tappen.

 • Blijf in kleine porties werken totdat alle kip gaar is. Voeg indien nodig extra olie toe. Maak de saus.

Snelle zoetzure saus

 • Klop voor de zoetzure saus bruine suiker, ketchup, rijstwijnazijn, sojasaus en maizena in een kleine steelpan. Giet ananassap in en klop om te combineren.

 • Breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt, wordt de saus dikker. Haal van het vuur en giet over de gekookte kip als je klaar bent om te serveren.

 • * Ingeblikte ananasstukjes en hapklare stukjes paprika zijn optioneel, maar als u ze toevoegt, voeg dan 1/2 kopje ananasstuk en 1 gesneden paprika toe aan de saus zodra deze klaar is met sudderen.

Opmerkingen:

Het is het beste als saus op de kip wordt gegoten zodra deze klaar is om te serveren. Populaire toevoegingen zijn ananasstukjes en plakjes groene paprika. Serveer over rijst!

Portie: 1wonton | Calorieën: 628kcal | Koolhydraten: 81g | Eiwit: 54g | Dik: 8g | Verzadigd vet: 2g | Trans vet: 1g | cholesterol: 226mg | Natrium: 1461mg | Kalium: 1065mg | Vezel: 1g | Suiker: 48g | Vitamine A: 231IU | Vitamine C: 9mg | Calcium: 75mg | Ijzer: 3mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart