
Deze rucola-salade is kleurrijk en heerlijk! Rucola wordt gemengd met een snelle dressing en geserveerd met bieten, sinaasappels, pecannoten en fetakaas.
Lekker als vers bijgerecht en perfect overgoten met gegrilde kip of zalm. Dit ziet eruit als een chique restaurantmenu-item, maar het is nog steeds een snel recept voor elke dag van de week.
Een smaakvol bij- of hoofdgerecht
- Dit recept heeft maar een handvol ingrediënten nodig, plus geroosterde bieten!
- De Honey Dijon-vinaigrette is smaakvol en vers en duurt maar een paar minuten om te maken.
- Ingrediënten kunnen dagen van tevoren worden bereid en snel worden weggegooid tijdens het avondeten.
- Makkelijk genoeg voor een doordeweekse lunch, maar chique genoeg om op een etentje te serveren!
- De smaken passen goed bij gegrilde kip, garnalen of zalm.
Ingrediënten
ARUGULA (ook bekend als rucola) is een peperig smakende super groen (het zit boordevol antioxidanten). Elke verse groente uit je koelkast zou een smakelijke toevoeging zijn, ik voeg vaak een handvol spinazie toe als ik die heb.
BIETEN Bieten zijn altijd in het seizoen en betaalbaar. Als je geen bieten wilt koken, koop dan verpakt of ingeblikt (maar zorg ervoor dat ze niet gebeitst zijn).
Keukentip: Gooi die bietengranen niet weg. Gebruik ze om gebakken bietengranen te maken of voeg ze toe aan soep!
ANDERE AANVULLINGEN Sinaasappels geven een pittige zoetheid en feta voegt een beetje zoute, maar romige toon en textuur toe.
DRESSING De honing-Dijon-dressing trekt alle ingrediënten samen, zodat elke hap vers, zoet en hartig is! Vervang desgewenst een citroenvinaigrette of een dressing op basis van balsamico.
GEEN BIETEN !? GEEN PROBLEEM! Als je geen bieten hebt, voeg dan nog een geroosterde groente toe. Zoete aardappelen of winterpompoen zijn geweldige opties.
We houden ervan om een geroosterde knolgewas te combineren met de peperige beet van rucola.
Variaties
Kies contrasterende ingrediënten die nog steeds een aanvulling zijn op het basisrecept en de dressing.
- We voegen graag een combinatie van gesneden granny smith-appels toe met verkruimelde geitenkaas of feta. Of ga voor avocadoblokjes met crumbles van blauwe kaas.
- Dun gesneden ringen van een bol venkel passen perfect bij mandarijnpartjes.
- We houden ook van een optionele topping van zonnebloempitten, pepita’s of geroosterde walnoten of pistachenoten.
Hoe maak je bieten- en rucola-salade
- Bak de bieten volgens onderstaand recept. Wrijf na het koken de schil eraf en snijd de bieten in stukjes. Koel helemaal af.
- Segmenteer de sinaasappels (als u nog nooit sinaasappels heeft gesegmenteerd, vindt u hier details).
- Combineer rucola en uien in een grote slakom en meng met de dressing. Garneer met de overige ingrediënten en serveer direct.
TIP VOOR TIJDBESPARING
Bieten hebben een tijdje nodig om te roosteren en af te koelen.
Om tijd te besparen, kunt u voorgekookte bieten kopen, die u meestal in de buurt van de bieten of bij de verse slamixen vindt. Bieten kunnen ook enkele dagen van tevoren worden bereid en gekoeld.
Wat past er bij deze rucola-salade?
Als je rucola-bietensalade als voorgerecht serveert, geven we er graag een mild eiwit over, zoals Crispy Air Fryer Shrimp of gekoelde geglazuurde zalm.
Het wordt geserveerd als bijgerecht en past goed bij andere sterke voorgerechten zoals gegrilde lamskoteletten, zwartgeblakerde garnalen of een decadente balsamico-varkenslende.
Frisse en fruitige salades
Vond je deze rucola-salade geweldig? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Rucola Salade
Fris en vol van smaak, deze rucola-salade wordt gecombineerd met aardse bieten en pittige citrus.
Cook & Cool Beets
Verwarm de oven voor op 400 ° F.
Was de bieten en snijd de uiteinden bij (als ze groot zijn), snijd de bieten doormidden. Wrijf bieten in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Leg de bieten in een ovenschaal en sluit af met folie. Bak tot ze gaar zijn, ongeveer 1 uur. Laat de bieten 5-10 minuten afkoelen en wrijf de schil eraf met een papieren handdoek.
Bereid de salade voor
Snijd de sinaasappels in plakjes door de schil eraf te snijden. Gebruik een klein schilmesje om elk stuk sinaasappel weg te snijden van het witte merg.
Klop de ingrediënten voor de dressing en zet apart.
Combineer gekoelde bieten, sinaasappels, uien en rucola in een grote kom. Gooi met dressing en garneer met de resterende ingrediënten
Bekijk hier meer over het segmenteren van sinaasappels.
Tijd besparen, koop gekookte bieten of gebruik ingeblikte bieten (zorg ervoor dat ze niet gebeitst zijn).
Calorieën: 444, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 8g, Dik: 36g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 17mg, Natrium: 321mg, Kalium: 737mg, Vezel: 8g, Suiker: 18g, Vitamine A: 991IE, Vitamine C: 46mg, Calcium: 207mg, Ijzer: 2mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord Rucola-salade, bietensalade
Cursus Diner, lunch, salade, bijgerecht
Keuken Amerikaans
CreditSource link