Dromerige en heerlijke Coconut Poke Cake

Deze Coconut Poke Cake is de droom van een kokosnootliefhebber! Zachte, malse cake, met een zoete kokosglazuur en overgoten met luchtige, opgeklopte kokosglazuur is gemakkelijk te maken en absoluut heerlijk!

Dit recept is in samenwerking met mijn vrienden bij Imperial Sugar. KLIK HIER VOLLEDIG en AFDRUKBAAR RECEPT!

Coconut Poke Cake is zo dromerig!

Deze Coconut Poke Cake is een absolute favoriet! De vochtige cake is overgoten met een zoete mix van kokosroom en gezoete gecondenseerde melk en frosted met de meest ongelooflijk luchtige slagroomglazuur!

De textuur van deze cake lijkt veel op een Tres Leches-cake, maar niet heel zo nat. Het is zowel luchtig als licht, terwijl het toch ongelooflijk vochtig blijft.

Wat is een porcake?

Een poke-cake is een cake in bladstijl gebakken in een bakvorm van 9 × 13 waar je letterlijk gaatjes in prikt nadat deze is gebakken en vervolgens een vulling erop giet om de gaten te vullen. In dit recept gebruik ik een vork om de gaatjes te prikken omdat de vulling / glazuur dun genoeg is om de kleine gaatjes van een vork perfect te laten werken zonder papperige stukjes te maken.

Als je een dikkere vulling maakt, zoals in mijn Chocolate Poke Cake, moet je grotere gaten prikken met de achterkant van een houten lepel, want dat is een veel dikker mengsel. Veel poke cakes gebruiken een vulling van het puddingtype die ook uitstekend werkt voor de grotere gaten. Maar zoals ik al zei, dit is een dunnere, meer glazuurachtige topping, dus kleine gaatjes zijn geweldig!

Taart Ingrediënten:

Klik hier voor het VOLLEDIGE RECEPT

 • 1 doos witte cakemix + ingrediënten op de doos
 • kokos extract
 • kokosnootschilfers
 • gezoete gecondenseerde melk
 • Crème van kokos
Cake met gaatjes erin en glazuur erop

Frosting Ingrediënten:

Laat me je de magie van dit glazuur uitleggen … je zult geen roomkaas in de ingrediënten zien staan, maar houd er rekening mee dat het helemaal niet naar roomkaas smaakt! Het is de lichtste, meest luchtige opgeklopte glazuur ooit, en de roomkaas voegt gewoon stabiliteit toe! Zijdezacht en rijker dan slagroom, met een subtiele zoetheid die goed past bij deze zoete cake!

 • roomkaas
 • poedersuiker
 • volle slagroom
 • kokos extract
 • kokosnootschilfers
Fluffy slagroom glazuur

Andere variaties:

Met dit recept kan worden gespeeld als je creatief wilt worden! Hier zijn een paar ideeën:

 • Verwissel het glazuur voor een minder zoete optie zoals slagroom of Cool Whip.
 • Bedek dit met chocoladeglazuur en gesneden amandelen om een ​​Almond Joy Poke Cake te maken!
 • Probeer dit eens te garneren met verschillende soorten fruit! Kokosnoot past heel goed bij zoveel bessen!
 • Verander dit in een Pina Colada Poke Cake door het te bedekken met geplette ananas voordat je het gaat invriezen!
Poke-cake wordt berijpt met opgeklopte topping

Hoe bewaar ik deze Coconut Poke Cake?

Deze cake moet in de koelkast worden bewaard. Als je hem direct na het maken wilt serveren, is hij prima op kamertemperatuur, maar hoe langer de cake zit, hoe vochtiger hij wordt, dus ik zet hem graag in de koelkast voor minstens 2 uur serveren, zodat de cake tijd heeft om al het heerlijke kokosglazuur op te nemen!

Coconut Poke Cake op een bord

Kunt u dit van tevoren maken?

Ja absoluut! Dit is een geweldige cake om een ​​dag van tevoren te maken als je een feestje hebt. Bovendien is het gemaakt in een pan van 9 × 13 die je gemakkelijk in je koelkast kunt bewaren!

En nogmaals, zorg ervoor dat u het VOLLEDIG recept bij Imperial Sugar!

PIN voor later:

Coconut Poke Cake Pinterest-afbeelding

Zorg ervoor dat je ook mijn favoriete Coconut Cake-recept probeert als je op zoek bent naar een klassieke laagjescake! Het is het beste!

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0