Koriander-limoen garnalen taco’s

Cilantro-Lime Shrimp Tacos zijn vol van smaak en komen samen in slechts 15 minuten! Je zult dol zijn op dit eenvoudige recept met garnalen-taco!

Koriander limoen garnalen taco's.

Mmmmm taco’s! Bestaat er echt zoiets als een slechte taco? Nou, die kom je niet te weten met dit recept. Taco’s met koriander-limoengarnalen zijn alles wat je wilt dat ze zijn: vol met garnalen omhuld met die heerlijke koriander-limoensmaak, met de meest verbazingwekkende slaw er bovenop. De familie zal hier geruime tijd op Taco-dinsdagen om bedelen!

 • Hoe kan ik het kruidenniveau / de warmte regelen in Cilantro-Lime Shrimp Tacos?

  Sommigen houden van warm, en anderen niet. Dit recept is eenvoudig aan te passen aan uw persoonlijke smaakvoorkeuren. Voor degenen die van warmte houden, is dit recept (zoals geschreven) een goed middelhoog vuur. Om het kruidenniveau te verlagen, vermindert u de rode pepervlokken uit de koriander-limoensaus of laat u de serranopeper verminderen of weglaten. Om het kruidenniveau te verhogen, gebruikt u een pittigere peper of verdubbelt u de hoeveelheid serrano- en rode pepervlokken.

 • Kun je voorgekookte garnalen gebruiken?

  Ja dat kan! Voorgekookte garnalen zijn verkrijgbaar bij de meeste visrestaurants in supermarkten en zijn echt heel handig. Sla de stappen voor het koken van de garnalen over en gooi de voorgekookte garnalen gewoon met een klein beetje saus voor de smaak. Dit levert een koude garnalentaco op. Als je het warm wilt hebben, verwarm het dan zachtjes in een steelpan kort, tot het warm is.

 • Hoeveel sap zit er in 1 limoen?

  Limoenen variëren in grootte en sappigheid. Gemiddeld levert één limoen ongeveer 2 eetlepels limoensap op. Knijp zachtjes in je limoenen als je ze eruit haalt. Hoe steviger ze zijn, hoe minder sap ze bevatten. Rol ze voor het persen met je handpalm over het aanrecht om het sap gemakkelijker uit de vrucht te laten ontsnappen.

 • Gedroogde versus verse koriander:

  We vragen om veel koriander in het sausrecept, en gedroogd zal echt niet hetzelfde resultaat opleveren. Je zult het recept willen houden zoals geschreven en verse koriander in je taco’s willen gebruiken.

 • Bewaarinstructies:

  Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking tot 3 dagen in de koelkast. Opwarmen in een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur tot het goed is opgewarmd.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke Mexicaans geïnspireerde recepten:

Koriander limoen garnalen taco's.

Bekijk de video hieronder waar Rachel je door elke stap van dit recept leidt. Soms helpt het om een ​​visueel beeld te hebben, en we hebben altijd voor je gezorgd met onze kookshow. De complete collectie recepten vind je op YouTube, Facebook kijken, of onze Facebook pagina, of hier op onze website met de bijbehorende recepten.

Koriander limoen garnalen taco's.

Cilantro-Lime Shrimp Tacos zijn vol van smaak en komen samen in slechts 15 minuten! Je zult dol zijn op dit eenvoudige recept met garnalen-taco!

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 5 minuten

Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

Saus

 • ¼ kop gehakte koriander
 • ¼ kop olijfolie
 • 2 limoenen geperst
 • 1 serrano peper fijn in blokjes gesneden
 • ¼ theelepel zout
 • ½ theelepel rode pepervlokken

Garnalen

 • 2 pond gepelde garnalen staarten verwijderd
 • 1/2 theelepel paprika

Slaw

 • 2 bekers versnipperde kool
 • 1/4 kop vers gehakte koriander
 • 2 eetlepels zure room

Taco’s

 • Maïs- of bloemtortilla’s om te serveren
 • Limoen wiggen
 • 1/4 kop verkruimelde queso-fresco

Instructies

 • Maak de saus in een kleine kom door koriander, olijfolie, limoensap, serranopeper, zout en rode pepervlokken door elkaar te kloppen.

 • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Gooi de garnalen met 2 eetlepels saus en paprikapoeder. Kook in de pan tot de garnalen roze en gaar zijn, 3 tot 5 minuten. Haal van het vuur. Bedek met nog 2 eetlepels saus als ze eenmaal gekookt zijn.

 • Maak de slaw door de overgebleven saus te combineren met kool, meer koriander en zure room. Gooi tot gecombineerd.

 • Serveer door garnalen op tortilla’s te lepelen en met slaw te beleggen. Garneer met queso-fresco en serveer met limoenpartjes.

Calorieën: 267kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwit: 32g | Dik: 13g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 386mg | Natrium: 1321mg | Kalium: 189mg | Vezel: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 330IE | Vitamine C: 22mg | Calcium: 269mg | Ijzer: 3.5mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart