
Chimichurri is een heerlijk frisse saus gemaakt met kruiden en het is helder, krachtig en verfrissend!
Deze saus is ontstaan in Argentinië (lees hieronder wat meer over de oorsprong) en de pittige, kruidige smaak past bij alles, van vis tot biefstuk!
Wat is Chimichurri-saus?
Chimichurri is een robuuste saus op basis van kruiden die afkomstig is uit Argentinië (dat verschilt van een chimichurri burger afkomstig uit de Dominicaanse Republiek) en het kan ofwel groen zijn zoals in deze versie (chimichurri verde) of rood (chimichurri rojo).
Er zijn veel verhalen over de oorsprong van deze prachtige kruiderij en u kunt er enkele lezen geschiedenis hier of hier. Chimichurri is niet zoals pesto (en het bevat geen noten of kaas).
Deze versie van chimichurri is aangepast van een versie die ik op de culinaire school heb gemaakt en die we serveerden over een gemarineerde zijsteak.
Het is zowel vers als lekker. Gebruik het als kruiderij bij allerlei soorten vlees zoals rundvlees, kip, varkensvlees of zelfs garnalen. Het past ook uitstekend als saus voor groenten die vers van de grill zijn gekomen! ik
Maak er een saladedressing van, of meng het door zure room of mayonaise voor een dip of sandwich-spread. Probeer wat over een pizza te motregenen voor een vleugje pittige smaak! Het is zo veelzijdig dat je altijd een pot chimichurri-saus bij de hand wilt hebben!
Ingrediënten
KRUIDEN & KRUIDEN Traditionele chimichurri-saus is een heldere en frisse combinatie van peterselie, knoflook en olijfolie. We voegen er oregano en een paar chilivlokken (afkomstig uit Uruguay) aan toe en natuurlijk peper en zout.
OLIJFOLIE Olijfolie en het vleugje azijn gepulseerd met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine zorgen voor de perfecte textuur. Dat is alles!
Hoe Chimichurri-saus te maken
Chimichurri-saus is zo eenvoudig, het is echt een eenmalig recept!
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer net genoeg om de kruiden fijn te hakken.
- Het is erg belangrijk dat het mengsel rust minstens 60 minuten voor het serveren om de smaken te laten mengen.
PRO TIP: Chimichurri is het beste als het er een beetje rustiek uitziet en niet helemaal glad is gemengd. Bind chimichurri-saus door extra kruiden toe te voegen.
Hoe te bewaren
- Bewaar chimichurri-saus in een cruet voor saladedressing of een glazen pot.
- De olie zal van nature scheiden, dit is te verwachten. Voor gebruik schudden.
- Het kan tot 3 weken in de koelkast worden bewaard, maar het is zeker lang daarvoor opgebruikt!
- Vries chimichurri-saus maximaal 3 maanden in een ijsblokjesbakje in. Zodra de blokjes zijn ingevroren, doe je ze in een zak met ritssluiting en gebruik je ze wanneer je een vleugje smaak nodig hebt tijdens het koken!
Zesty Dressings & Sauzen
Vond je deze Chimichurri-saus lekker? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Chimichurri-saus
Chimichurri-saus zit boordevol verse kruiden en specerijen. Het is perfect om over steaks of zeevruchten te motregenen!
Doe alle ingrediënten behalve rode pepervlokken in een keukenmachine en pulseer 2-3 keer of tot ze lichtjes gehakt zijn.
Roer de rode pepervlokken erdoor.
Zet minstens 1 uur in de koelkast voordat u het serveert. Serveer met gegrild vlees
De olie zal van nature scheiden, dit is te verwachten. Voor gebruik schudden.
Calorieën: 117, Koolhydraten: 3g, Eiwit: 1g, Dik: 12g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 107mg, Kalium: 94mg, Vezel: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 980IE, Vitamine C: 15mg, Calcium: 44mg, Ijzer: 1mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord beste chimichurri-recept, chimichurri-saus, gemakkelijke chimichurri, hoe chimichurri-saus te maken
Cursus Dipsaus, Dressing, Saus
Keuken Amerikaans, Argentijns
CreditSource link