
Italiaanse worstsoep is een maaltijd met een rijke smaak met pittige Italiaanse worst en groenten gestoofd in een tomatenbouillon.
Het is afgewerkt met verse spinazie, pasta en een snufje Parmezaanse kaas!
Het is een soeprecept voor het fornuis of de slowcooker. Komt er een menigte langs? Serveer met wat vers zelfgemaakt knoflookbrood en een salade!
Een favoriete smaakvolle soep
- Deze soep is een “one-pot wonder”, dus er is minder geknoei en minder opruimen.
- Je kunt elke gewenste groente aan dit recept toevoegen (en de pasta verwisselen met orzo of een andere vorm die je lekker vindt)!
- Gebruik naar wens warme of milde worst (of zelfs gehaktballetjes als je dat liever hebt).
- Deze soep warmt goed op en is daardoor ideaal voor lunches. Vries in individuele porties in (voordat u pasta toevoegt) om het nog langer te bewaren.
Ingrediënten
Italiaanse worst Gebruik in deze soep een milde, zoete of pittige Italiaanse worst. Geen Italiaanse worst? Geen probleem, gebruik gemalen varkensvlees, kip of rundvlees met dezelfde kruiden die we gebruiken in onze zelfgemaakte Italiaanse worst.
BOUILLON We gebruiken kippenbouillon in deze soep, maar runderbouillon werkt net zo goed.
GROENTEN Tal van verschillende soorten groenten zoals tomaten, knoflook, courgette en ui zorgen ervoor dat deze soep ook vol zit met veel voedingsstoffen. Voeg toe wat er in je koelkast staat!
SMAKEN Voeg een heerlijke mix van Italiaanse kruiden toe of gebruik je eigen speciale mix van favoriete kruiden! We voegen ook Parmezaanse kaas en verse peterselie toe als garnering!
Variaties
- Voel je vrij om de ingrediënten af te wisselen met restjes, zoals kip toevoegen in plaats van worst, of boerenkool in plaats van spinazie.
- Witte bonen kunnen worden vervangen door linzen of garbanzos, langkorrelige rijst en een flinke dosis kaas.
- In blokjes gesneden aardappelen zijn ook een goede vervanger voor pasta! Voeg een blik gecondenseerde romige tomatensoep toe voor extra rijke bouillon.
Hoe Italiaanse worstsoep te maken
Groenten en worst met pasta smaken geweldig en het is zo gemakkelijk om deze klassieke soep te maken!
- Bruine worst, met ui & knoflook per recept hieronder.
- Voeg bouillon, bonen, groenten toe en laat sudderen tot ze gaar zijn. Roer de courgette de laatste minuten erdoor.
- Kook de pasta in een aparte pan al dente, afvoer. Voeg toe aan de pot (of in kommen).
- Garneer met peterselie en Parmezaanse kaas.
Keukentip
Kook de pasta beetgaar (stevig) in een aparte pan en doe deze in afzonderlijke kommen of in de pan.
Dit zorgt ervoor dat de pasta niet papperig wordt tijdens het zitten, als je restjes hebt of als je hem wilt invriezen.
Slow Cooker-methode:
- Bruine worst, ui en knoflook. Giet af.
- Voeg alle ingrediënten toe behalve pasta, courgette en spinazie.
- Kook op laag gedurende 8 uur of hoog gedurende 4 uur en voeg courgette toe in de laatste 30-40 minuten.
- Roer de gekookte pasta erdoor en garneer met peterselie & Parmezaanse kaas & serveer.
Restjes
Als u restjes wilt bewaren of deze soep wilt invriezen, bewaar de pasta dan apart en kook verse pasta voor het serveren.
- Bewaar Italiaanse worstsoep in een afgedekte bak in de koelkast tot 5 dagen.
- Opwarmen in de magnetron of de hele pan opwarmen op de kookplaat.
- Bevries in zakken met ritssluiting met de datum op de buitenkant.
Meer hartige soepen
Vond je deze Italiaanse worstsoep lekker? Zorg ervoor dat u hieronder een beoordeling en een opmerking achterlaat!
Italiaanse Worstsoep
Boordevol verse groenten, Italiaanse worst en pasta, deze Italiaanse worstsoep is zo vers en smaakvol!
Bruine Italiaanse worst in een grote pan tot er geen roze meer overblijft. Giet het vet af.
Voeg ui en knoflook toe en kook gedurende 3 minuten of tot de ui zacht begint te worden.
Roer de bouillon, bonen, tomatenblokjes, wortelen, selderij, paprika, tomatensaus en Italiaanse kruiden erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lager om te laten sudderen. Dek af en kook gedurende 7 minuten.
Voeg de courgette toe en kook nog eens 5-7 minuten of tot de groenten gaar zijn. Extra bouillon kan indien nodig worden toegevoegd.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Eenmaal gekookt, goed uitlekken en afspoelen onder koud water. Opzij zetten.
Als de groenten gaar zijn, roer je de spinazie en de gekookte pasta erdoor. Kook tot het goed is verwarmd en de spinazie is geslonken, ongeveer 2 minuten. Garneer eventueel met peterselie en parmezaanse kaas en serveer direct.
Rundergehakt of kalkoen kan worden vervangen, maar u moet de smaakmakers verhogen.
Als je geen worst hebt, gebruik dan gemalen varkensvlees, kip of rundvlees en meng dezelfde kruiden die we gebruiken in onze zelfgemaakte Italiaanse worst.
Calorieën: 711, Koolhydraten: 58g, Eiwit: 37g, Dik: 38g, Verzadigd vet: 13g, Cholesterol: 86mg, Natrium: 1415mg, Kalium: 1885mg, Vezel: 12g, Suiker: 11g, Vitamine A: 7471IE, Vitamine C: 75mg, Calcium: 218mg, Ijzer: 9mg
(De verstrekte voedingsinformatie is een schatting en kan variëren op basis van kookmethoden en gebruikte ingrediënten.)
Trefwoord beste Italiaanse worstsoep
Cursus Voorgerecht, Diner, Lunch, Pasta, Bijgerecht, Soep
Keuken Amerikaans
CreditSource link