Copycat Chick-fil-A Nuggets Recept – thestayathomechef.com

Copycat Chick-fil-A-nuggets smaken misschien zelfs beter dan het echte werk! We hebben Chick-fil-A’s eigen voedingsinformatie gebruikt om hun commerciële recept om te zetten in iets dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Gemarineerde en gebakken stukjes kip worden geserveerd met die verslavende saus voor een thuiskopie van je favoriete maaltijd!

Copycat Chick Fil-A nuggets met dipsaus.

Ik weet zeker dat we de indruk wekken dat we thuis alles helemaal opnieuw maken en nooit afhalen kunnen bestellen. Hoewel we thuis graag koken, houden we ook absoluut van uit eten gaan. Chick-fil-A-nuggets zijn een van onze favoriete troostmaaltijden en je zult zeker niet teleurgesteld zijn door dit copycat-recept. We houden ervan om een ​​aantal van onze favoriete restaurantmaaltijden te nemen en ze vervolgens opnieuw in de keuken te maken. Het bespaart geld, bespaart doorgaans tijd en smaakt altijd zoveel beter! We bieden onze excuses aan voor hoe verslavend dit recept is en hoe vaak uw gezin erom zal vragen. Het is zo goed!

Dankzij gepubliceerde voedingsinformatie weten we precies welke ingrediënten worden gebruikt om de heerlijke creaties van Chick-fil-A te maken. Omdat we genoeg voedingswetenschap kenden en een grote achtergrond in receptontwikkeling hebben, zijn we in staat geweest om hun commerciële recept voor thuis koken opnieuw te creëren.

 • Melk versus karnemelk in Copycat Chick-fil-A Nuggets:

  Je kunt in dit recept melk of karnemelk gebruiken, maar we gebruiken altijd karnemelk als dat mogelijk is.

 • Moet ik echt poedersuiker gebruiken?

  Ja! Poedersuiker maakt deel uit van wat dit baggermengsel zo lekker maakt. De poedersuiker is fijner dan kristalsuiker, waardoor het zich gemakkelijk door het meel kan verspreiden en bruin en zoet zorgt voor die typische Chick-fil-A-smaak.

 • Pinda-oliesubstituten:

  Pinda-olie is de standaard waar Chick-fil-A hun nuggets in frituurt, en is nodig om die smaak echt te repliceren. U kunt altijd plantaardige olie gebruiken als er allergieën zijn, maar u moet weten dat dit de smaak zal veranderen.

 • Gebruikt Chick-fil-A geen augurkensap?

  Nee! Chick-fil-A pekelt hun kip niet in augurkensap. Het is een stedelijke legende die Chick-fil-A meerdere keren heeft ontkracht. Ze gebruiken niet eens azijn in hun pekel, of vermelden geen enkele vorm van beitsvloeistof als ingrediënt.

 • Het gebruik en de veiligheid van MSG:

  MSG geeft je nuggets die echte Chick-fil-A-smaak. MSG kan moeilijk te vinden zijn in winkels, daarom kopen we het vaak op Amazon. U kunt dit ingrediënt altijd weglaten als u het niet kunt vinden, hoewel het een smaakversterker is, en u zult missen hoe goed dit recept kan zijn! MSG wordt al meer dan 100 jaar gebruikt om voedsel op smaak te brengen. Het is een veelvoorkomend aminozuur dat van nature voorkomt in sommige voedingsmiddelen, zoals tomaten en Parmezaanse kaas, en wordt ook aangetroffen in praktisch alle bewerkte voedingsmiddelen, inclusief uw favoriete restaurants en afhaalmaaltijden.

  Anti-Aziatische haat veroorzaakte in de jaren zestig een wantrouwen jegens MSG, en ondanks de vele wetenschappelijke onderzoeken die de veiligheid ervan bewijzen, blijft de mythe van het gevaar van MSG zich verspreiden. De Stay At Home Chef vertrouwt op de wetenschap achter voedselveiligheid en vertrouwt, vanwege de vele sluitende onderzoeken, op de veiligheid van koken met MSG.

Copycat Chick Fil-A nuggets met wafelfrietjes en dipsaus.
 • Instructies voor opslag en opwarmen:

  Chick-fil-A-nuggets worden het best vers gegeten, omdat het paneermeel zachter wordt. Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olie tot het goed is opgewarmd, of verwarm ongeveer 10 minuten in een heteluchtoven op 350 graden.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke kiprecepten:

Bekijk de video hieronder waar Rachel je door elke stap van dit recept leidt. Soms helpt het om een ​​visueel beeld te hebben, en we hebben altijd voor je gezorgd met onze kookshow. De complete collectie recepten vind je op YouTube, Facebook kijken, of onze Facebook pagina, of hier op onze website met de bijbehorende recepten.

Copycat Chick Fil-A nuggets met dipsaus op een serveerschaal met wafelfrietjes ernaast.

Copycat Chick-fil-A-nuggets smaken misschien zelfs beter dan het echte werk! We hebben Chick-fil-A’s eigen voedingsinformatie gebruikt om hun commerciële recept om te zetten in iets dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Gemarineerde en gebakken stukjes kip worden geserveerd met die verslavende saus voor een thuiskopie van je favoriete maaltijd!

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Tijd om te marineren 30 minuten

Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

Natte ingrediënten

 • 4 kippenborsten zonder botten ongeveer 2 pond
 • 2 bekers melk of karnemelk
 • 2 theelepels zout
 • 1 theelepel MSG optioneel
 • 1 groot ei licht geslagen

Bagger Mengsel

 • 1 1/2 bekers bloem voor alle doeleinden
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • 2 theelepels paprika
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel MSG optioneel
 • 1/2 theelepel zuiveringszout

Instructies

 • Snijd kipfilets in blokjes van 2,5 cm (ter grootte van een nugget). Klop melk, ei, zout en MSG (indien gebruikt) in een grote mengkom. Voeg goudklompjes toe en meng om te combineren. Dek af en zet 30 minuten of maximaal 2 uur in de koelkast.

 • Als je klaar bent om te koken, giet je voldoende arachideolie in een grote koekenpan om de bodem met 5 cm olie te bedekken. Verhit pindaolie tot 350 graden Fahrenheit en controleer de temperatuur.

 • Maak het baggermengsel door bloem, poedersuiker, paprika, zout, zwarte peper, MSG (indien gebruikt) en bakpoeder te combineren in een ondiepe kom of een hersluitbare plastic zak ter grootte van een liter.

 • Haal de stukjes kipfilet uit de koelkast. Verwijder stukjes kip uit het melkmengsel en tap overtollige vloeistoffen af.

 • Werk in kleine batches, gooi de stukjes kipfilet in het baggermengsel om ze te coaten. Leg ze op een rooster tot ze klaar zijn om te frituren.

 • Bak kip in arachideolie in kleine porties gedurende 4 tot 5 minuten, tot de kip een interne temperatuur van 165 graden Fahrenheit bereikt. Gebruik een lepel met gleuven of een tang om de nuggets uit de olie te halen en leg ze op een met keukenpapier beklede plaat om uit te lekken. Heet opdienen.

Opmerkingen

Copycat Chick-fil-A Sauce

 • 1/2 kopje mayonaise
 • 1/4 kop gewone barbecuesaus
 • 1/4 kopje kristalsuiker
 • 2 eetlepels gele mosterd
 • 1/4 theelepel knoflookpoeder
 • 1/8 theelepel chilipoeder
 • 1 eetlepel gedestilleerde witte azijn
 • 1 eetlepel appelciderazijn
 • 1 eetlepel citroensap

 1. Klop in een kleine kom mayonaise, barbecuesaus, suiker, mosterd en knoflookpoeder tot een gladde massa.
 2. Voeg azijn, appelazijn en citroensap toe en klop tot alles goed gemengd is. Dek af en bewaar in de koelkast.

Portie: 8goudklompjes | Calorieën: 297kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 28g | Dik: 11g | Verzadigd vet: 2g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 94mg | Natrium: 1089mg | Kalium: 477mg | Vezel: 1g | Suiker: 2g | Vitamine A: 324IE | Vitamine C: 1mg | Calcium: 24mg | Ijzer: 2mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart