Kip Kiev is licht gebakken kip met de lekkerste samengestelde boter in het midden. Het is knapperig en sappig en een van onze top 10 favoriete diners!

Kip Kiev is precies het soort recept waar we naar hunkeren voor het avondeten. Oordeel niet over ons, het draait allemaal om de licht gebakken kip. Het verschil tussen Chicken Kiev en al je andere favoriete gebakken kiprecepten is de citroenboter. Mmmm! We kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen. Terwijl je in je kip snijdt, komt de gesmolten citroen-y knoflookboter tevoorschijn, perfect om je kip in te dippen. Dit is echt een top 10 diner hier, en we weten zeker dat je het ook leuk zult vinden!
Samengestelde boter:
Samengestelde boter is eenvoudig te maken en kan weken in de koelkast worden bewaard! Maken:
Serveersuggesties voor Kip Kiev:
We houden van een flinke portie aardappelpuree aan de zijkant, om de overgebleven samengestelde boter op het bord op te zuigen.
Maak vooruit instructies:
U moet uw kip echt vlak voor het serveren bakken, maar u kunt de samengestelde boter altijd van tevoren maken. Het blijft wekenlang goed in de koelkast.
Instructies voor opslag en opwarmen:
Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking. Opwarmen in een koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olie in de pan tot het goed is opgewarmd, halverwege het opwarmen omdraaien.
Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke kiprecepten:


Kip Kiev is licht gebakken kip met de lekkerste samengestelde boter in het midden. Het is knapperig en sappig en een van onze top 10 favoriete diners!
Ingrediënten
- 4 kippenborsten zonder botten
- 8 eetlepels citroen samengestelde boter (zie opmerkingen)
- 2 grote eieren
- 2 bekers panko-broodkruimels
- 1/2 kop bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 2 bekers plantaardige olie om te frituren
Instructies
Gebruik een scherp mes om een spleet in de kipfilets te snijden die 5 cm diep en ongeveer 8 cm lang is om een zak te maken. Zorg ervoor dat u de borst niet doorsnijdt. Een dunnere kipfilet zal gelijkmatiger en sneller gaar worden. Als je echt dikke kipfilet hebt, kun je ze horizontaal snijden tot 2,5 cm dik.
Stop 1 1/2 eetlepel van de samengestelde citroenboter in de zak. Sluit en druk rond de randen.
Klop in een ondiepe schaal de eieren lichtjes los. Meng in een ander gerecht de panko, bloem, zout en peper.
Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe ongeveer 5 cm olie in de pan. De exacte hoeveelheid olie die u aan de pan toevoegt, wordt bepaald aan de hand van de grootte van de pan.
Verwerk in porties, neem voorzichtig de kipfilet en dompel deze in het ei en vervolgens in het panko-mengsel. Zorg ervoor dat de zak dicht blijft, zodat de boter niet weglekt.
Zodra de olie lekker heet is (tussen 300 en 350 graden Fahrenheit), kook je de gepaneerde kipfilet ongeveer 4-5 minuten per kant. Probeer maar één keer om te draaien.Als u een dikkere kipfilet gebruikt, wilt u in de pan bakken tot beide kanten een diepe gouden kleur hebben en vervolgens de kip afmaken in een ovenschaal in de oven op 375 graden voor een nog 10-15 minuten totdat de interne temperatuur 165 graden bereikt.
Haal uit de olie, laat rusten op keukenpapier om overtollig vet weg te laten lopen en serveer warm met een verse scheutje citroen en garneer met peterselie. Mag besprenkelen met de resterende samengestelde citroenboter.
Opmerkingen
- Combineer 6 eetlepels zachte gezouten boter met:
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 theelepel gehakte peterselie
- Schil van 1 citroen, ongeveer 1 theelepel schil
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper Roer alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar ze in de koelkast tot ze klaar zijn voor gebruik.
Calorieën: 666kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwit: 57g | Dik: 32g | Verzadigd vet: 17g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 287mg | Natrium: 1295mg | Kalium: 956mg | Vezel: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 889IE | Vitamine C: 3mg | Calcium: 90mg | Ijzer: 3mg