Romige Kip Pesto Pasta – thestayathomechef.com

Chicken Pesto Pasta is een maaltijd voor één pot van 30 minuten! Of je het nu maakt met zelfgemaakte pesto of uit de winkel koopt, het is romig en hartig en verslavend lekker. Je zult het geweldig vinden!

Bovenaanzicht van een roestvrijstalen pot gevuld met pasta van kippenpesto.

We zijn verheugd om u vandaag Chicken Pesto Pasta te brengen. Dit is een van die maaltijden waar we over kwijlen. De romigheid van de saus gemengd met vers gemaakte pesto is verslavend goed, zelfs onze kieskeurige eters zijn het daarmee eens! Maaltijden als deze hebben zelfs geen kant nodig omdat het zo vullend is. Je plukt niet alleen de voordelen van eenvoudig opruimen met een eenpansmaaltijd, maar deze ene pot is echt alles wat je nodig hebt voor je hele diner!

Pijnboompittenvervanger:

Als er notenallergieën zijn in uw gezin, of als u gewoon de kosten van deze maaltijd wilt verlagen, kunt u de pijnboompitten vervangen door zonnebloempitten.

Pasta-opties voor Pasta met Kip Pesto:

Kleinere, buisvormige pasta (zoals penne, rotini of radiator) is fantastisch in dit recept. U kunt echter vrijwel elke pasta gebruiken die u lekker vindt.

Gekochte winkel versus verse pesto:

Vers gemaakte pesto smaakt altijd het lekkerst. We weten echter hoeveel tijd en moeite dat kost. Je kunt in plaats daarvan altijd gewoon 1 kopje bereide pesto gebruiken.

Variaties:

Als je de groenten in dit recept liever zwaarder wilt eten, kun je de laatste minuten van het koken altijd gehalveerde cherrytomaatjes of babyspinazie toevoegen. Voor meer substantiële groenten zoals broccoli of asperges, wil je ze stomen of roosteren voordat je ze aan het einde toevoegt.

Kip pesto pasta op een witte bord met verse basilicum.

Maak vooruit instructies:

Pasta wordt het best bereid en vers geserveerd. Als je tijd wilt besparen, kun je de pesto 5-7 dagen van tevoren maken en in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaren.

Serveersuggesties:

Kip pesto pasta is een nogal vullende maaltijd, dus je wilt er niet teveel anders bij. Voeg wat groenten toe aan je pasta of serveer met een salade.

Instructies voor opslag en opwarmen:

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Opwarmen in een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur tot het goed is opgewarmd. Voeg naar behoefte water toe aan de pan, 1 eetlepel per keer om de saus te verdunnen.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke pastarecepten:

Bekijk de video hieronder waar Rachel je door elke stap van dit recept leidt. Soms helpt het om een ​​visueel beeld te hebben, en we hebben altijd voor je gezorgd met onze kookshow. De complete collectie recepten vind je op YouTube, Facebook kijken, of onze Facebook pagina, of hier op onze website met de bijbehorende recepten.

Kip pesto pasta op een witte bord met verse basilicum.

Chicken Pesto Pasta is een maaltijd voor één pot van 30 minuten! Of je het nu maakt met zelfgemaakte pesto of uit de winkel koopt, het is romig en hartig en verslavend lekker. Je zult het geweldig vinden!

Voorbereidingstijd 10 minuten

Kooktijd 20 minuten

Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

Pesto

 • 2 bekers verse basilicumblaadjes losjes verpakt
 • 3 teentjes knoflook
 • 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas of geraspt
 • 1/3 kop extra vergine olijfolie
 • 1/4 kop pijnboompitten

Kip en Pasta

 • 2 pond kippenborsten zonder botten in blokjes gesneden 1 inch
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 theelepels tafel zout
 • 2 theelepels zwarte peper peper
 • 2 theelepels gegranuleerde knoflook (of knoflookpoeder)
 • 12 ons Penne pasta
 • 3 bekers natriumarm kippenbouillon
 • 1 kop zware room
 • 1 kop geraspte Parmezaanse kaas of geraspt

Instructies

Pesto

 • Maak eerst de pesto. Meet de verse basilicumblaadjes af door ze losjes in een maatbeker te verpakken. Doe de bladeren in een keukenmachine of blender.

 • Voeg knoflook, Parmezaanse kaas, olijfolie en pijnboompitten toe. Mix tot een redelijk gladde massa. Opzij zetten.

Kip en Pasta

 • Verhit olijfolie in een grote (30 cm) diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en breng de kip op smaak met zout, peper en knoflookgranulaat.

 • Kook kip tot hij bruin begint te worden, ongeveer 6-8 minuten. Voeg bij de kip de kippenbouillon en de ongekookte pasta toe. Zet het vuur middelhoog en breng alles aan de kook. Zodra het aan de kook komt, zet je het vuur middelhoog en bedek je de pan met een deksel. Kook de pasta in de kippenbouillon tot de pasta beetgaar is. De kooktijd is afhankelijk van het soort pasta dat u gebruikt, dus zorg ervoor dat u de aanwijzingen op de verpakking raadpleegt. Roer af en toe zodat de pasta niet aan de bodem van de pan kleeft.

 • Zodra de pasta al dente gaar is, zet je het vuur lager en laat je de slagroom en het pesto-mengsel erdoor toevoegen. Roer tot alles goed is opgenomen. Haal van de kachel. Bestrooi met Parmezaanse kaas en roer tot het gesmolten is. Heet opdienen.

Calorieën: 475kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 14g | Dik: 43g | Verzadigd vet: 16g | Cholesterol: 73mg | Natrium: 1936mg | Kalium: 736mg | Vezel: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1541IE | Vitamine C: 18mg | Calcium: 362mg | Ijzer: 3mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart