Easy Crustless Spinazie Quiche

Easy Crustless Spinach Quiche is gemakkelijk te maken en zit boordevol heerlijke smaak! U zult genieten van de combinatie van spinazie, zoete ui, champignons en cheddar- en fetakaas.

Quiche met spinazie zonder korst waarvan één stuk is verwijderd.

We zijn helemaal weg van quiches. Een goede quiche kan worden geserveerd voor ontbijt, brunch, lunch, diner of gewoon een goede middernachtsnack. Ze zijn een complete maaltijd met veel eiwitten, vetten en groenten, dus je zult er een goed gevoel bij hebben als je het aan je gezin serveert. Maak je geen zorgen, het enige wat ze zullen merken is dat ze er dol op zijn, dus dat hele ‘gezonde’ ding kan ons kleine geheimpje zijn. Het is hartig en kaasachtig en heerlijk, en zo gemakkelijk te maken!

Moet ik een diepe taartplaat of een ondiepe taartplaat gebruiken?

Dit recept is ontworpen voor een standaard diepe taartplaat met een diepte van 2 tot 2,5 inch. Er zijn over het algemeen twee verschillende taartplaten die in winkels worden verkocht. De ene is een standaard diepe schaal en de andere is een meer ondiepe schaal (1 tot 1 1/4 inch diep). Bij een quiche wil je ervoor zorgen dat je een goede dikke laag vulling hebt, zodat een standaard diepe taartplaat het beste werkt.

Kan ik een korstje toevoegen aan Easy Crustless Spinach Quiche?

Ja! Je voegt gemakkelijk een korst toe aan dit recept. Gebruik diepvries, kant-en-klaar of maak je eigen vers. Een recept nodig voor taartbodem? Probeer deze. In plaats van de taartvulling in een leeg taartplateau te scheppen, schep je het direct in de korst. Vooraf bakken is niet nodig.

Kan ik verse spinazie gebruiken in plaats van ingevroren en ontdooid?

Ja dat kan! Voor een uitgebreide uitleg leest u dit artikel op ter vervanging van verse spinazie voor bevroren. Je moet de stelen verwijderen, het een paar minuten in een koekenpan op middelhoog vuur koken en dan (net als bevroren) zoveel mogelijk vloeistof eruit halen.

Een stukje korstloze spinaziequiche op een bord.

Instructies voor opslag en opwarmen:

Bewaar restjes maximaal 7 dagen in een luchtdichte verpakking. Verwarm enkele porties in de magnetron in stappen van 30 seconden tot ze zijn opgewarmd, ongeveer 60-90 seconden in totaal.

Als je dit recept lekker vond, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke ontbijt- en brunchgerechten:

Bekijk de video hieronder waar Rachel je door elke stap van dit recept leidt. Soms helpt het om een ​​visueel beeld te hebben, en we hebben altijd voor je gezorgd met onze kookshow. De complete collectie recepten vind je opYouTube,Facebook kijken, of onzeFacebook pagina, of hier op onze website met de bijbehorende recepten.

Crustless Spinazie Quiche in een ovenschaal.

Deze Spinazie Quiche is makkelijk te maken en zit boordevol heerlijke smaak! U zult genieten van de combinatie van spinazie, zoete ui, champignons en cheddar- en fetakaas.

Voorbereidingstijd 15 minuten

Kooktijd 45 minuten

Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

 • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
 • 1 klein zoete ui , in blokjes gesneden
 • 4 ons champignons , in plakjes gesneden
 • 2 kruidnagel gehakte knoflook
 • 10 ons gehakte bevroren spinazie , ontdooid en uitgelekt
 • 6 ons verkruimelde fetakaas
 • 8 ons geraspte cheddarkaas
 • 5 groot eieren
 • 1/2 kop melk (1%, 2% of geheel)
 • 1/4 theelepel tafel zout
 • 1/4 theelepel zwarte peper

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit en vet een 9-inch diepe schoteltaartplaat licht in.

 • Verhit olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui en champignons toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 tot 7 minuten. Voeg knoflook toe en kook nog 1 minuut. Zet het vuur uit en roer de spinazie, feta en cheddarkaas erdoor. Schep het mengsel in de voorbereide taartplaat.

 • Klop eieren, melk, zout en peper in een mengkom. Giet het eimengsel over het spinaziemengsel in de voorbereide taartplaat.

 • Bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de eieren stevig zijn. Laat 10 minuten afkoelen alvorens te snijden en te serveren.

Opmerkingen

Wil je een korstje toevoegen? Gebruik bevroren, kant-en-klaar, of maak er zelf een. In plaats van de taartvulling in een leeg taartplateau te scheppen, schep je het direct in de korst. Vooraf bakken is niet nodig!

Calorieën: 272kcal | Koolhydraten: 7g | Eiwit: 17g | Dik: 19g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 182mg | Natrium: 573mg | Kalium: 326mg | Vezel: 1g | Suiker: 4g | Vitamine A: 4745IE | Vitamine C: 4.2mg | Calcium: 400mg | Ijzer: 1.8mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart