Szechuan Chicken heeft de lekkerste zoete saus met precies de juiste hoeveelheid warmte om op je tong te tintelen. Serveer met je favoriete rijst of noedels om van deze favoriete familiemaaltijd te genieten.

De Aziatische keuken is serieus een favoriet. Onze familie kan gewoon niet genoeg krijgen van General Tso Chicken, Sesame Chicken en Beef Lo Mein. Maar onze absolute favoriet op dit moment is Szechuan Chicken. De saus is zo stinkend lekker, met precies de juiste hoeveelheid warmte, en je kunt altijd aan de groenten toevoegen als je een gelijkmatigere verhouding tussen kip en groenten wilt. Het wordt gewoon niet beter dan een eenvoudig, aanpasbaar en heerlijk diner als dit.
Szechuan Chicken is geen authentiek Chinees recept, maar eerder een typisch Amerikaanse versie van Chinees-Amerikaanse afhaalrestaurants. De Stay At Home Chef gebruikt ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn voor de meeste mensen in de Verenigde Staten en Canada, zodat iedereen gemakkelijk wereldkeukens kan vieren, zelfs als hun mogelijkheden om te reizen of toegang tot regionale ingrediënten zijn beperkt.
Vlees opties:
Deze combinatie van saus en groenten past bij vrijwel alles! Als je het wilt veranderen, probeer dan gesneden biefstuk of zelfs garnalen. Voor ons vegetarische publiek zou dit fantastisch zijn met tofu.
Kruidenniveau:
Szechuan-kip moet behoorlijk pittig zijn. We vinden dat het een matige hitte heeft, maar niet te onaangenaam pittig is. Als u bijzonder hittegevoelig bent, wilt u misschien de rode pepervlokken verminderen. Als je echt een sterke kick wilt, overweeg dan om de sesamolie te ontdooien met hete sesamolie.
Serveersuggesties:
Serveer met een royale kant van gestoomde rijst of udonnoedels.
Maak vooruit instructies:
Dit gerecht kan het beste vers worden gemaakt en gegeten. Om tijd te besparen, kunt u echter altijd de saus maken en uw groenten van tevoren in plakjes snijden en in de koelkast bewaren tot ze klaar zijn om te koken.
Instructies voor opslag en opwarmen:
Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Opwarmen in een koekenpan op het fornuis op middelhoog vuur tot het goed is opgewarmd.
Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke Aziatisch geïnspireerde recepten:


Ingrediënten
Saus
- 1/2 kop water
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels Aziatische chiliknoflooksaus
- 2 eetlepels knoflook
- 1 eetlepel vers gehakte gember
- 2 theelepels maizena
- 1 theelepel Lieve schat
- 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
Roerbak
- 2 eetlepel plantaardige of canola-olie
- 2 eetlepels sesamolie
- 2 pond kip in blokjes gesneden
- 1/4 kop maizena
- 1 rode paprika in reepjes van 1 inch gesneden
- 1 groene paprika in reepjes van 1 inch gesneden
- 1 ui medium, in reepjes gesneden
- 2 eetlepels knoflook fijngehakt
- 1/4 kop gesneden groene uien
Instructies
Meng in een kleine mengkom water, sojasaus, chili-knoflooksaus, gember, knoflook, rode pepervlokken, honing en maizena.
Snij in blokjes en doe de kip in een kom met het maizena, zout en peper. Gooi tot de kip goed bedekt is.
Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Giet bakolie en sesamolie erbij en voeg de kip toe.
Gooi en laat de kip koken tot hij bruin begint te worden. Ongeveer 5 minuten.
Voeg knoflook, ui en paprika toe en laat de groenten nog 5 minuten naast de kip stoven
Zodra de groenten zacht zijn geworden, voegt u het sausmengsel toe en laat u op middelhoog vuur 8-10 minuten koken. Af en toe roeren. De saus wordt dikker
Serveer over rijst en garneer met in plakjes gesneden groene uien
Calorieën: 217kcal | Koolhydraten: 21g | Eiwit: 2g | Dik: 14g | Verzadigd vet: 2g | Trans vet: 1g | Natrium: 702mg | Kalium: 232mg | Vezel: 2g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1179IE | Vitamine C: 68mg | Calcium: 34mg | Ijzer: 1mg