Smakelijke Taco-ovenschotel – thestayathomechef.com

Tasty Taco Casserole neemt al je favoriete taco-smaken en zet ze in een eenvoudig te maken diner voor één gerecht waar je hele gezin dol op zal zijn!

Bovenaanzicht van smakelijke taco braadpan in een ovenschaal.

Taco-dinsdagen zijn een nietje in The Stay At Chef House. We kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen! Rundergehakt, varkensvlees, kip of garnalen, we houden van ze allemaal! Maar als we een menigte voeren, houden we niet altijd van de taco-assemblagelijn, of nemen we de tijd om elke taco afzonderlijk te maken. Enter: taco ovenschotel. Al je favoriete taco-smaken in ovenschotelvorm. Het is zo snel en gemakkelijk in elkaar te zetten, en het is geweldig om een ​​menigte of zelfs gewoon een groot gezin te voeden! Bonus: restjes smaken de volgende dag net zo goed!

 • Vleesopties voor Taco-ovenschotel:

  We houden ervan om taco’s klassiek te houden met rundergehakt, maar je zou het echt kunnen vervangen door gehakt. Als je de voorkeur geeft aan een lichtere optie, ga je gang en gebruik je gemalen kip of kalkoen. Als je de voorkeur geeft aan varkensvlees, gebruik dan gemalen varkensvlees. Als je vegetariër bent, gebruik dan je favoriete vleesloze crumbles. Welk vlees u ook kiest, u kunt niet fout gaan!

 • Groene chilipepers en kruidenniveau:

  Groene chilipepers worden meestal verkocht in kleine blikjes in het Mexicaanse eetpad van uw supermarkt. Ze voegen een heerlijke smaak toe en hebben een lekkere warme warmte, maar zijn niet overdreven pikant. Als je gevoelig bent voor kruiden, kun je ze altijd weglaten.

 • Ingeblikt versus bevroren maïs:

  We weten dat sommige mensen van blikjes houden en anderen van bevroren. Als je de neiging hebt om bevroren maïs bij de hand te hebben, ga je gang en gebruik het blik voor 2 kopjes bevroren maïs.

 • Kan ik bloemtortilla’s gebruiken in plaats van maïs?

  Mensen hebben erg sterke gevoelens over maïs- versus bloemtortilla’s. Je kunt in dit recept zowel maïs- als bloemtortilla’s gebruiken, maar je zult er zeker van willen zijn dat je kleinere bloemtortilla’s gebruikt en niet de gigantische burrito-maat.

 • Geldbesparende tips:

  Droge bonen zijn een goedkope vervanging voor bonen in blik. Hoewel ze wat planning en voorbereidend werk vergen, kun je altijd een grote partij droge bonen koken en afzonderlijke porties invriezen. Om het blik te vervangen door zelfgemaakte gekookte droge bonen, meet u 2 kopjes bonen af.

 • Make-Ahead-instructies:

  U kunt uw ovenschotel tot 24 uur van tevoren volledig bereiden. Bedek het met een laag plasticfolie en bewaar het tot 24 uur in de koelkast voordat het gaat bakken. Als u rechtstreeks uit de koelkast bakt, stelt u de baktijd in op 45 minuten.

 • Vriezer instructies:

  Bereid je braadpan voor en bedek hem met een dubbele laag plasticfolie. Vries maximaal 3 maanden in. Ontdooi ‘s nachts in de koelkast als u klaar bent om te bakken. Stel de baktijd in op ongeveer 1 uur en 15 minuten.

 • Instructies voor opslag en opwarmen:

  Bewaar restjes maximaal 7 dagen in een luchtdichte verpakking. Verwarm enkele porties in de magnetron in stappen van 30 seconden tot ze zijn opgewarmd, ongeveer 90 seconden tot 2 minuten totale kooktijd. Om een ​​groot deel van je ovenschotel nog in je 9 × 13 op te warmen, plaats je deze in een voorverwarmde oven op 350 graden en kook je tot hij goed is opgewarmd.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke taco-recepten:

Smakelijke taco ovenschotel in een ovenschaal.
Lekkere taco-ovenschotel.

Tasty Taco Casserole neemt al je favoriete taco-smaken en zet ze in een eenvoudig te maken diner voor één gerecht waar je hele gezin dol op zal zijn!

Voorbereidingstijd 20 minuten

Kooktijd 30 minuten

Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

 • 1 1/2 pond gehakt
 • 7 ons kan in blokjes gesneden groene chilipepers
 • 1 middelgrote ui , in blokjes gesneden
 • 2 eetlepels zout boter
 • 1 eetlepel komijn
 • 2 theelepel zout
 • 2 theelepels Chili poeder
 • 2 theelepels knoflook poeder
 • 12 maïstortilla’s , gehalveerd
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 14.5 ounce kan zwarte bonen , gespoeld en uitgelekt
 • 2 bekers salsa , verdeeld
 • 2 bekers maïskorrels , ingeblikt of bevroren
 • 3 bekers geraspte cheddarkaas , verdeeld

Garneer opties

 • 1 bundel koriander gehakt
 • 1 kop zure room
 • 2 limoenen wiggen
 • 1 kop sla gehakt
 • 1 avocado plakjes
 • 1 kop tomaten gehakt of gesneden
 • 1 jalapeno fijngehakt
 • 1 bos groene uien gesneden
 • 1 kop zwarte olijven gesneden

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Vet een 9 × 13 pan licht in.

 • Bak de ui in een grote koekenpan op middelhoog vuur in de boter tot de ui zacht wordt en een beetje bruin begint te worden, ongeveer 3-5 minuten. Voeg rundvlees, groene chilipepers, komijn, zout, chili en knoflookpoeder toe en kook rundvlees tot het bruin is, ongeveer 6-8 minuten.

 • Bak de maïstortillahelften in een aparte koekenpan in een zeer kleine hoeveelheid olie in een pan op middelhoog vuur. Draai na ongeveer 1 minuut om en krijg beide kanten van de tortilla goudkleurig.

 • Bekleed de bodem van een schaal van 9 × 13 met 8 van de tortillahelften. Bestrooi met 1 kopje kaas. Schep de helft van het gehaktmengsel op de kaaslaag.

 • Laag op alle zwarte bonen en lepel dan 1 kopje salsa bovenop de bonen. Leg nog 6-8 gebruinde tortillahelften op de salsa.

 • Leg het resterende rundergehakt over de tortilla’s, schep de maïs op het rundergehakt en bedek dat met de resterende kop salsa. Bedek de ovenschotel met de resterende 2 kopjes geraspte cheddarkaas.

 • Bak, onbedekt, tot bubbels en kaas bruin is, ongeveer 25-30 minuten. Garneer naar wens met extra toppings.

Calorieën: 669kcal | Koolhydraten: 46g | Eiwit: 35g | Dik: 40g | Verzadigd vet: 18g | Trans vet: 1g | Cholesterol: 112mg | Natrium: 1512mg | Kalium: 876mg | Vezel: 10g | Suiker: 6g | Vitamine A: 1118IE | Vitamine C: 13mg | Calcium: 410mg | Ijzer: 5mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart