5 Ingrediënt Chocolademousse – thestayathomechef.com

5 Ingrediënt Chocolademousse is een eenvoudige versie van uw favoriete Franse dessert! Het is licht, luchtig en decadent lekker. Eet smakelijk!

Chocolademousse met chocoladeschilfers en slagroom erop.

U hoeft niet bang te zijn voor dit klassieke, Franse dessert. We brengen u een chocolademousse zonder gedoe. Het temperen van eieren lijkt misschien een beetje ontmoedigend, maar we zijn hier om je er doorheen te leiden totdat je je een professional voelt! Chocolademousse vereist slechts 5 ingrediënten en het kost slechts 20 minuten hands-on tijd om te bereiden met een afkoelperiode van 2 uur. Laat uw koelkast gewoon de rest van het werk doen en koelt uw mousse tot in de perfectie. Het moeilijkste aan dit recept is om te beslissen in welke schattige kommetjes of glazen je het wilt serveren!

 • Tempererende eieren:

  De meest cruciale stap bij chocolademousse is het temperen van de eieren. Als je hete room aan rauwe eidooiers toevoegt, krijg je gewoon roerei, dus we moeten langzaam de hete room toevoegen. Zorg ervoor dat u een gestage stroom room in uw eidooiers giet en snel klopt. Als je eenmaal de helft van de totale room hebt opgeklopt, kun je de getempereerde eieren in de resterende room op het fornuis gieten. Blijf constant kloppen terwijl het op de kookplaat kookt.

  Als je toch een paar klontjes ei hebt gekregen, kun je deze altijd door kaasdoek halen om ze te verwijderen.

 • Chocolade opties:

  In dit recept moet je chocolade van hoge kwaliteit gebruiken. We houden van halfzoet in chocolademousse, maar je kunt ook melkchocolade gebruiken. Favoriete merken waar we de voorkeur aan geven zijn Guittard, Ghiradelli en Lindt die chocolade bakken.

 • Waar moet ik chocolademousse in serveren?

  Het is niet nodig om naar buiten te gaan en iets speciaals te kopen om chocolademousse in te serveren, hoewel we je zeker niet zullen stoppen als dat jouw jam is! Je kunt alles gebruiken wat je bij de hand hebt: kleine schaaltjes, sapbekers of zelfs champagneglazen

 • Maak vooruit instructies

  U kunt chocolademousse tot 3 dagen van tevoren maken. Dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Zorg ervoor dat je je chocolademousse bedekt met extra slagroom en chocoladeschilfers tot vlak voor het opdienen.

 • Bewaarinstructies:

  Bewaar overgebleven chocolademousse maximaal 3 dagen in de koelkast of maximaal 2 maanden in de vriezer. Bewaar in een luchtdichte verpakking.

Als je van dit recept houdt, ben je misschien geïnteresseerd in deze andere heerlijke recepten voor chocoladedesserten:

Een lepel chocolademousse.
Chocolademousse met chocoladeschilfers en slagroom erop.

5 Ingrediënt Chocolademousse is een eenvoudige versie van uw favoriete Franse dessert! Het is licht, luchtig en decadent lekker. Eet smakelijk!

Voorbereidingstijd 20 minuten

Chill-tijd 2 uren

Totale tijd 2 uren 20 minuten

Ingrediënten

 • 4 groot eidooiers
 • 1/2 kop kristalsuiker
 • 3 bekers volle slagroom , verdeeld
 • 8 ons halfzoete bakchocolade , fijn gesneden
 • 2 theelepels vanille-extract

Instructies

 • Gebruik een handmixer of klop in een grote mengkom om suiker en eidooiers 2-3 minuten goed te mengen en romig te kloppen.

 • Verhit in een middelgrote sauspan 1 kopje van de slagroom op middelhoog vuur tot het aan de kook komt. Zorg ervoor dat u tijdens het opwarmen roert om verbranding te voorkomen. Zodra de melk aan de kook is gekomen, werk je snel en giet je voorzichtig de helft van de hete melk in een gestage stroom in het eimengsel, terwijl je constant zwaait om stremmen of koken van de eieren te voorkomen.

 • Giet het eimengsel onmiddellijk terug in de pan, terwijl u constant zwaait. Keer terug naar een middelhoog vuur en klop constant tot het mengsel dikker wordt, ongeveer 5 minuten.

 • Haal van het vuur en roer de chocolade door het hete mengsel. Roer tot alle chocolade is gesmolten.

 • Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

 • Voeg in een gekoelde middelgrote mengkom de resterende slagroom en vanille toe. Klop het mengsel met een handmixer tot de room stijve pieken heeft. Spatel het chocolademengsel met een spatel door het opgeklopte roommengsel en blijf voorzichtig vouwen tot het gelijkmatig gemengd is.

 • Serveer met een klodder slagroom en chocoladeschilfers als garnering, indien gewenst.

Opmerkingen

Dit is een heel lichte mousse. Als je het rijker wilt maken, maak dan slechts 1 kopje van de slagroom om door de afgewerkte chocolade te vouwen.

Calorieën: 707kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwit: 9g | Dik: 67g | Verzadigd vet: 41g | Cholesterol: 293mg | Natrium: 60mg | Kalium: 418mg | Vezel: 6g | Suiker: 17g | Vitamine A: 1922IE | Vitamine C: 1mg | Calcium: 131mg | Ijzer: 7mg

CreditSource link

Cornette-Saintcyr
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart